*3 BIT* SZELET
17 TOJÁSOS SÜTI ZSUBANYA
A VILÁG LEGJOBB TÚRÓTORTÁJA SZEPYKE
ALJNÉLKÜLI TÚRÓS
ALMAFÁNK
ALMÁS PITE SMOOTH
ALMÁS-KEKSZES
ALMÁS-KRÉMES MMZT
ANANÁSZOS SUTI EZOTERICA
ANGOL TEASÜTEMÉNY
APRÓ FONOTT KALÁCS (BRIÓS) SNÖCY
ASZALT GYÜMÖLCSÖS GOLYÓK ZORBABELLA
BAKLAVA ILLESKRISZ
BARACKOS PISKÓTA ROMIKA
BARNÁCSKA
BÉBI TORTA SNÖCY
BOUNTY TORTA
BORHABTORTA ÉDE-SANYA
BOSZORKÁNYPOGÁCSA SMOOTH
BOUNTY-SZELET
BÖGRE TÉSZTA
BÖGRÉS MÁKOS UNGIKATI
BRAZIL DIÓTORTA ILLESKRISZ
BROWNIE
BRUTÁLIS CSOKOLÁDÉTORTA SZEPYKE
BURGUNDI TORTA
BÚVÁR TÚRÓS MARGIT2
CANACHE-KRÉMMEL TÖLTÖTT TRÜFFEL TORTA ARIONEL17
CAPUCCINO SZELET: ANGYIKA
CAPUCCINO TORTA
CITROMOS FÉLHOLDAK Mjulika
CITROMOS KENYÉR
CITROMOS TORTÁCSKÁK
CITROMTORTA PAPPILON
CLAFUTI
COOKIES BEBE74
CUKROS CSOKOLÁDÉMÁZ
CUKROS KALÁCS
CSEH SÜTEMÉNY:ANGYIKA
CSÍKOS KALÁCSKOSZORÚ - E.MARGITKA
CSOKI DARABOS KEKSZ SNÖCY
CSOKIMÁZ
CSOKIS CHARLOTTE
CSOKIS CHARLOTTE MUFURC
CSOKIS KEVERT KUGLÓF ILLESKRISZ
CSOKIS KÓKUSZ SZELET
CSOKIS PISKÓTA HUSTIA
CSOKIS PISKÓTATEKERCS ANGYIKA
CSOKIS PUDINGBOMBA
CSOKIS SACHER-KUGLÓF
CSOKIS VAGY FAHÉJAS CSIGA
CSOKISZALÁMI
CSOKITÓ MARCSI 5
CSOKOLÁDÉKOSZORÚ DÉMÉTÉR
CSOKOLÁDÉKRÉM
CSOKOLÁDÉLABDÁK SNONI
CSOKOLÁDÉMÁZ, VAJAS
CSOKOLÁDÉS FÁNK PIRAMIS / PROFITEROLES/ SZEPYKE26
CSOKOLÁDÉS PAVLOVA
CSOKOLÁDÉS-SACHER KUGLÓF EVUS27
CSOKOLÁDÉTORTA ÍRÓVAL MOHAGAZDA
CSÚSZTATOTT PALACSINTA:SZEPYKE
DÁN KUGLÓF ALCHRI
DATOLYÁS CSÓK
DIÁKCSEMEGE KISTEKNŐC
DIÓS KALÁCS - EZOTERICA
DIÓS KOSÁRKA DELFINTU
DIÓS RUDAK ALLIZ
DIÓS TALLÉR
DOBOS TORTA ANGYIKA
DONUTS
DUNA HULLÁM ANGYIKA
DUPLÁN CSOKIS TALLÉROK
*3 BIT* SZELET
Tészta: 6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, fél sütőpor, 15 dkg darált dió, 2 dkg zsemlyemorzsa, 3 dkg liszt. Úgy sütjük, mint a piskótát.
Krém: 6 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej.
Ezekből krémet főzünk. Ha kihűlt 25 dkg margarint keverünk bele. Kétfelé vesszük, felébe kakaót keverünk.
Elkészítés: A diós lapra kenjük a sárga krémet, erre vaníliás tejbe áztatott kekszet, arra a kakaós krémet, majd újból kekszet. A tetejét csokimázzal vonjuk be.
Én így készítem a csokimázt: 16 dkg margarin, 16 dkg porcukor, 2 kanál víz, 2 kanál kakaó, kicsit összefőzöm.
17 TOJÁSOS SÜTI ZSUBANYA
1. réteg 10tojásfehérjét 10e.k cukorral felverni,30dkg kókuszreszelék bele. Margarinnal kikent tepsibe
teríteni./nagy gáztepsi/
2. réteg 7 tojásból piskótát de csak 5kanál lisztet teszek bele és 1kanál kakaót. Ezt a kókuszos masszára simítom. Együtt megsütöm.
Krém: fél liter tejből és 10toj. sárgájából, 4 púpos kanál liszttel sűrű krémet főzök Ha kihűlt
1cs. vanílíáscukrot, és 1cs. vaníliás pudingport / nem kell megfőzni/kavarok bele. Majd 25dkg margarint
20dkg porcukorral habosra keverem. A főzött krémmel, összekavarom.
Máz: 10dkg ét tortabevonót 10dkg vajjal felolvasztom gőz felett.

A VILÁG LEGJOBB TÚRÓTORTÁJA SZEPYKE
6 tojás, 30 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 kg félzsíros túró, 2 zacskó vaníliás pudingpor, 10 deka mazsola, 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaníliás cukor
A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverem. A túrót krumplinyomón áttöröm, és beleteszem a kikevert tojássárgájába. Rászórom a pudingport, a megmosott mazsolát, a reszelt citromhéjat, kevés citromlevet öntök hozzá, végül a tojásfehérjékből felvert kemény habot is hozzákeverem. Vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntöm és közép meleg sütőben kb. 50-60 percig, sütöm. Amikor kissé kihűlt, a formából kiborítom, és a tetejét vaníliás cukorral megszórva teszem az asztalra.

ALJNÉLKÜLI TÚRÓS
Hozzávalók:
1kg túró, 15dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál liszt, 10evőkanál cukor, 4egész tojás, csipet só, reszelt citromhéj, és 1-2 csom vaníliás cuki, 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csom. sütőpor) tetejére: 1 pohár tejföl, 1evőkanál liszt, 1 tojás
A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretű zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére valókat is kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tetején. Forró sütőben közepes lánggal szép pirosra sütjük (legalább 40perc)

ALMAFÁNK
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma, 1 zacskó szárított élesztő, 1 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 4 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 mokkáskanál só; a sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.
Elkészítés: 1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik felét is pirosra sütjük.
Papírtörülközőre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, hogy az a felesleges olajat felszívhassa. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

ALMÁS PITE SMOOTH
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 zacsi sütőpor, 1 kis doboz tejföl, 30 dkg cukor, 2 tojás,
1,5 kg alma, 1 ek fahéj, 1vaniliás cukor
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük az egyik tojást és a másik tojás sárgáját, a tejfölt, a cukor felét, jól eldolgozzuk, és hűtőbe tesszük. Addig az almát meghámozzuk és lereszeljük, és állni hagyjuk, amíg levet enged (kb 10 perc) majd jól kinyomkodjuk a levét és elkeverjük, a van. Cukorral és kr. cukorral és a fahéjjal. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk, az egyiket beletesszük a vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe, rá az almát és rá a másik tésztát, amit rányomkodunk a szélein, hogy ne folyjon ki a töltelék, és a megmaradt tojásfehérjével megkenjük, és villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.

ALMÁS-KEKSZES
1kg almát kimagozva feldarabolunk apróra, 7 dl vízben, 30 dkg cukorral és kevés fahéjjal együtt megfőzzük. 3 dl vizet és 3 csomag vaníliapudingot összekeverünk, és az almához öntjük. Összedolgozzuk. A tepsi aljába, sorba háztartási kekszet rakunk egy rétegben (a négyszögletessel persze könnyebb hézagmentesen lefedni aztán jöhet rá az almás katyvasz, és a tetejére megint egy réteg keksz. Ha kihűlt, leöntjük csokimázzal. Én csak felolvasztom az otthoni készletből a mikulásokat/ nyuszikat, kevés tejet öntök bele és kész. Szerintem nagyon finom. És másnapra már nem szokott maradni.
ALMÁS-KRÉMES MMZT
Egy tepsibe alufóliát teritunk, kivajazzuk, almákat meghámozzuk, szeleteljuk, szépen rárakjuk, szorosan.
Tészta: 5 tojás fehérjét habba verunk, hozzáadunk 5 evokanal cukrot, az 5 tojás sargajat,5 evokanal lisztet,1 kaveskanal sutoport. Egyik felet az almára ontjuk, másikba meg belekeverunk 1 evokanal kakaóport és ezt is ratesszuk az almara. Megsutjuk.
Közben elkészítjük a krémet.
Egy csomag vanília vagy tejszín ízű pudingot megfőzünk 4.5 dl. Tejjel és a hozzávaló cukorral (általában 5 evőkanalnyi), ha kihűlt belekeverünk 12 dkg vajat vagy margarint.
A kihűtött sütire kenjük a krémet, és csokimazzal bevonjuk.

ANANÁSZOS SUTI EZOTERICA
A tésztához: 400 g simaliszt, 2 kk szódabikarbóna, 2 tojás, 350 g porcukor, 1 ananászbefott konzerv
A krémhez: 180 g porcukor, 1,5 dl édes tejszín, 100 g Hera margarin, 250 g tejszínhab, 1 vaníliás
cukor, 50-70 g kókuszreszelék, 50-70 g megpucolt dió 1 tálban elkeverjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, a felszeletelt ananászt a lével egyutt és kidolgozzuk a tésztát. A tésztát beleontjuk a kivajazott és kilisztezett tepsibe. Elsimítjuk és elomelegített sutoben aranysárgára sutjuk. Ez alatt felolvasztjuk a Hera margarint. Hozzákeverjuk a cukrot, a tejszínt és gyenge tuzhomérsékleten 3 percig fozzuk és a lángról levesszuk. Belekeverjuk a vaníliáscukrot, a megpucolt, meghámozott diót és a kókuszreszeléket. A kókuszos-diós masszát elkenjuk a megsult még forró suti tetején és hagyjuk kihulni. Tejszínhabbal diszítjuk.

ANGOL TEASÜTEMÉNY
Hozzávalók: 175 g margarin, 225 g cukor, 2 tojás, 350 g rétesliszt, 1 tábla ét tortabevonó.
A csoki kivételével mindent egy tálba öntök, összegyúrom, majd a tortabevonót késsel nagyon apróra vágom ("forgácsolom"), belekeverem a tésztába, és a kiolajozott tepsibe halmokat, kupacokat rakok egymáshoz nem túl közel. Közepes lángon inkább szárítom, én egy fakanalat dugok az ajtóhoz, hogy ne is legyen teljesen becsukva. Az alja épphogy csak narancsos legyen, akkor kész. Inkább hidegen finom!

APRÓ FONOTT KALÁCS (BRIÓS) SNÖCY
3 dl tejben felolvasztunk 8 dkg margarint, és feloldunk 8 dkg cukrot.
Hűlni hagyjuk, majd hozzáadunk 4 dkg élesztőt, amit hagyunk felfutni. Ezután belerakunk 2 tojássárgáját, 1 csapott kávéskanál sót, fél csomag mazsolát, és végül 60 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk - ebből keményebb tésztát kapunk, mint az eddigi kelt tésztákból. Kb.30 percig langyos helyen kelni, hagyjuk, majd ismét átdagasztjuk, és még 30 percig pihentetjük. A megkelt tésztát 24 részre osztjuk.
Az egyes darabokat 30 cm hosszúra és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, henger alakúra sodorjuk.
Kettesével összecsavarjuk, és a tészta két végét a fonottas felső végéhez visszahajtjuk, a végeket aládugjuk. Így kis fonottasokat kapunk. Tojással megkenjük, és 30 percig ismét kelni hagyjuk.

ASZALT GYÜMÖLCSÖS GOLYÓK ZORBABELLA
30 dkg aszalt gyümölcs (lehet szilva, sárgabarack, bármi)
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1-2 evőkanál rum
csokidara
Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. A vajat a porcukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, az aszalt gyümölcsöket, a rumot, és jól összekeverjük. A masszából - kicsit vizes kézzel - kis gombócokat formázunk, mindegyiket meghempergetjük a csokidarában. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

BAKLAVA ILLESKRISZ
35 és 15 dkg durvára vágott dió ill. mandula, 1/2-1/2 kiskanál őrölt fahéj, ill. mézeskalács-sütemény fűszerkeverék, 1 ek. porcukor, 2 ek. olvasztott vaj, 1 ek. olívaolaj, 2 csomag / 16 lap / réteslap. A sziruphoz: 25 dkg cukor, 1 1/2 dl. víz, 3 szem szegfűszeg, 3 kiskanál citromlé. A sütőt 180 C-ra bemelegíted, egy kb. 20X40 cm-es tepsi alját, és oldalát vajjal kikened. A diót és a mandulát összekevered a cukorral, a fűszerekkel, és háromfelé osztod. 4-4 tésztalapot tiszta konyharuhára, egymásra fektetsz, a közüket vajjal megkened. Az első 4 lapot a tepsibe fekteted, rászórod a diós keverék egyharmadát. Erre ismét 4 lap és a második töltelék kerül, ezt megismételed, majd utoljára befeded az utolsó 4 lap tésztával. A tetejét vajjal megkened és a felső tésztalapot hosszában háromszor, behasítod. A forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütöd. Mikor kész, még forrón meglocsolod az előzőleg 10 percig összeforralt sziruppal.

BARACKOS PISKÓTA ROMIKA
Hozzávalók: 15 dkg puha vaj v. margarin, 15 dkg cukor, 1 csomi van. cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 30 dkg liszt, fél zacsi sütőpor, 1 dl tej --ezt mind géppel jól összekeverni és kivajazott, lisztezett tepsibe önteni, a tetejére konzerv őszibarackot szeletelni -- sütőbe vele és 40 percig sütni
.
BARNÁCSKA
1 db tojás, 25 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2.5 dl tej, 4 dkg kakaó, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, meggybefőtt
A tojást a cukorral és a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a tej felét és kikeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet, amiben a sütőport elkevertük és a maradék tejjel hígítjuk. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, beletesszük a meggydarabokat és kisütjük.

BÉBI TORTA SNÖCY
30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 1 evőkanál kakaót, 5 dkg vajat vagy margarint elmorzsolunk. Rakunk hozzá 1/2 csg szalakálit, 6 evőkanál langyos tejet, 1 tojást. 2 lapot sütünk. Krém: 1/2 liter tejet 4 evőkanál liszttel 1 cs. vaníliás cukorral és 2 tojással nagyon sűrű krémmé főzünk. 25 dkg vajat vagy margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk, a kihűlt krémmel összekeverjük, öntünk hozzá egy kevés rumot, vagy aromát (de valami mindenképpen kell bele, mert ez adja meg a lényegét)
Egy megsült lapot megkenünk a krém felével, kirakjuk egy sor babapiskótával, meg locsoljuk rummal, rá kenjük a krém másik felét, rárakjuk a másik lapot.
Máz: 5 evőkanál vízből és 15 dkg cukorból sűrű szirupot főzünk, 5 dkg kakaót adunk hozzá. Levesszük a tűzről, és bele keverünk 7 dkg vajat vagy margarint. A süti tetejére, öntjük.
Csak másnap lehet szeletelni, mert csak addigra puhul meg a szalakális lap. A tepsi sarkától szoktam rombusz alakban szeletelni.

BOUNTY TORTA
Hozzávalók:
Tésztához: 5 db tojás, 20 dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 cs. Vaníliáscukor, 1 cs. Sütőport, 5 ek. Víz, 3 ek. Étolaj
Előmelegített sütőben 150 C°-on kb. egy óráig, sütjük.
Krémekhez:
Kókuszos: 1cs. (kb. 10-15 dkg) Kókuszreszelék, 1 cs. Vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 150 g margarin
Csokis: 1 cs. Csokoládés pudingpor, 5 dkg cukor, 4 dl tej, 100 g margarin
Díszítéshez: 20 dkg csokoládé tortadíszek, kókuszreszelék
A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját habosra, keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 3 részével. Hozzáadjuk a vizet. A sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Amikor a fehérje már majdnem jó, hozzáadjuk a cukor 1 részét és így habosítjuk tovább. A tojásfehérje habot lazán összekeverjük a tojássárgájával. A lisztet eközben folyamatosan adjuk hozzá. Tortaformába öntjük és kisütjük.
A kókuszos krémet úgy készítjük el, ahogy a pudingot szoktuk, de a tejet a kókuszreszelékkel forraljuk fel. A csoki krémet is így készítjük el. A kihűlt krémekhez hozzáadjuk, a kihabosított margarint.
A tortakarikát három részre vágjuk. Az első lapra a kókuszkrémet kenjük, a másodikra a csoki krémet.
A maradék krémmel kívülről bekenjük a tortát. A torta tetejét olvasztott csokoládéval áthúzzuk és rácsozzuk. Oldalát csoki darabokkal vagy kókuszreszelékkel panírozzuk be. A torta szélét a maradék kókuszkrémmel és csoki levelekkel díszítjük

BORHABTORTA ÉDE-SANYA
Alapja babapiskóta, ezzel rakjuk ki a kapcsos tortaforma alját. Elkészítjük a krémet és forrón a babapiskótára, öntjük. Tetejét díszítjük tejszínhabbal, megszórjuk durvára vágott dióval, esetleg mazsolával.
Krém: 6dl fehérbort 2dl vízzel és 1cs Kotányi forralt bor fűszerkeverékkel felhevítjük.
Közben 8tojás fehérjét 20dkg cukorral kemény habbá verjük. 1cs zselatint kevés vízben áztatunk. 8tojás sárgáját kikeverjük 1cs vanília pudinggal kevés hideg borral, és sűrűre főzzük, majd belekeverjük a csomómentes zselatint. Ezt jól eldolgozzuk, s rögtön belekeverjük a tojáshabot. (esetleg 1-2percre visszatesszük a tűzre.) Jó, ha egy éjszakát hűtőben van.

BOSZORKÁNYPOGÁCSA SMOOTH
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt,
1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk belőle, és tojás fehérjébe mártjuk, darabos dióba hempergetjük, közepét benyomjuk. Világosra sütjük, még melegen kevés lekvárt pöttyintünk a kis kráterbe.

BOUNTY-SZELET
Hozzávalók:
Tészta: 8 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 25 dkg kókuszreszelék, kevés vaj és zsemlemorzsa.
Krém: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 8 tojássárgája, 10 dkg tortabevonó csokoládé.
A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük (a tepsi mérete lehetőleg 24x40 cm legyen), és zsemleszínűre sütjük. A krémhez a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot a tojássárgákkal kikeverjük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és langyosan belekeverjük a krémbe. Egyenletesen elosztjuk a krémet a tésztán, olvasztott csokoládét csorgatunk rá, és felszeletelve kínáljuk.
BÖGRE TÉSZTA
4 dl liszt
2dl porcukor
1/2 sütőpor Ezeket összekeverem!
Közepes tepsit kikenek jó vastagon margarinnal /10-15 dg/ és a fenti keverek FELÉT, azaz 1/2 -et beleterítem.
A töltelek: 50 dkg cukros túró /10 dkg cukor/ bármilyen szezon- gyümölcsöt rárakni egy rétegben,
Rátenni a lisztes keverek másik 1/2-t és elsimítani egyenletesen.
Öntet: 2dl tejfel, 3db tojás 2 kk. vanília cukor. Alacsony hőmérsékleten, lassan sütjük!

BÖGRÉS MÁKOS UNGIKATI
Hozzávalók
2 tojás
10 dkg margarin
1 bögre cukor
1 bögre darált mák
1 bögre liszt
1 cs. Sütőpor
1 kk. fahéj
1 bögre langyos tej
Elkészítése
A hozzávalókat összekeverjük, tepsibe öntjük (én minden süti alá sütőpapírt, teszek) megsütjük. A tetejére lekvárt vagy krémet kenünk, és csokival bevonjuk, de simán porcukorral megszórva is finom.

BRAZIL DIÓTORTA ILLESKRISZ
Első lépésben megpirítunk kb. 20-25 dkg diót.
Piskóta: 5 db tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg pirított-darált dió, 5 dkg liszt, 1 ek kakaópor, 5 ek víz, 1 cs. sütőpor. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, utána belekeverjük a diót, a lisztet, a sütőport, a vizet. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Zsírozott, lisztezett kerek tortaformában kisütjük. Kihűlés után lapjában félbevágjuk.
Csokoládékrém: 1 csomag oetker csokipuding, de csak 4 dl. tejjel főzve.
Fehér főzött krém: 2 dl tejből, 3 ek lisztből, 1 cs. vaníliás cukorral, sűrű krémet főzünk, kihűtjük és 5 dkg vajjal habosra, keverjük.
A torta összeállítása: Az alsó piskótalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, rákenjük a fele kihűlt csokipudingot, kirakjuk babapiskótával, megszórjuk a maradék pirított dióval, amit előzőleg durvára megvágtunk, rákenjük a maradék pudingot /Néhány diószemet félreteszünk díszítésnek/. Ezután befedjük a másik tortalappal, rákenjük a fehér, főzött krémet. Tetejét 2 dl felvert tejszínhabbal bevonjuk, csokilapocskákkal és dióval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon benne. Nagyon finom, könnyű torta.
Kép: Kmt
BROWNIE
10 dkg csokit,
10 dkg vajjal felolvasztani, és belekeverni
A következőket:
25 dkg cukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
3 felvert tojás,
15 dkg liszt,
8 dkg durvára vágott dió,
csipetnyi só, ízlés szerint fahéj vagy gyömbér vagy, szegfűszeg. Kisméretű tepsiben, előmelegített sütőben, 175 fokon kell sütni.
Kép: Szepyke
BRUTÁLIS CSOKOLÁDÉTORTA SZEPYKE
Mivel ez egy nevéhez mérten tényleg brutálisan tömény torta, ezért én muffinsütőben csináltam, így egyesével tálalom és úszik a tejszínben, esetleg fagylalttal is finom! Isteni!!!
Hozzávalók: 50 dkg csokoládé, 6 db tojás, 10 dkg cukor, 12,5 dkg margarin (nem Ráma, sima vaj!), 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés: Az 50 dkg csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a margarint, 1 csomag vaníliás cukrot, két egész tojást, négy tojássárgáját és a 10 dkg cukrot. A maradék 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a csokis masszához. Ezt a krémes masszát 180 fokon 35 percig sütjük előmelegített sütőben. Tejszínhabbal gazdagon megpakolva tálaljuk!

BURGUNDI TORTA
Tészta: 4 tojás, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 1 cs csokoládés pudingpor.
A tojások sárgáját habosra kikeverjük, hozzáadjuk a cukor 2/3 részét, van. cukrot. A fehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a többi cukrot. A habot felkenjük a tojásmassza tetejére. Rászitáljuk a sütőporral és pudingporral elkevert lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Kizsírozott tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük, 170 fokon 35-40 percig sütjük, Kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.
Töltelék: 1 cs (9 g) zselatin, 2,5 dl vörösbor (burgundi), 12 dkg cukor, 1 cs van. cukor, fél citrom leve,
2,5 dl tejszín.
A zselatint a borral, cukorral, van. cukorral és a citromlével addig melegítjük (ne forraljuk!), amíg a zselatin feloldódik, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a folyadék kezd zselészerűvé válni, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Megtöltjük a tortát, hűtőben hagyjuk, míg megszilárdul, tetejét csokimázzal bevonjuk, tejszínhabbal díszítjük.

BÚVÁR TÚRÓS MARGIT2
Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére: 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.
A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét. Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni. Én 30 x 35 cm-es tepsiben sütöm!

CANACHE-KRÉMMEL TÖLTÖTT TRÜFFEL TORTA ARIONEL
Hozzávalók egy kb. 24 cm átmérőjű tortához:
Csokoládés tejszínkrém:
- 5,5 dl (vagy 5 :-) tejszín
- 15 dkg csokoládébevonó (ét)
Csokoládés tészta:
- 5 dkg csokoládébevonó (ét)
- 10 dkg puha vaj v. margarin
- fél rúd vaníliarúd kikapart belseje (vagy 1 cs.vaníliáscukor)
- pici só
- 5 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 11 dkg cukor
- 9 dkg liszt
Díszítéshez:
- kb. 8 dkg csokoládébevonó (ét)
- kakaópor
Krém: Felfőzzük a tejszínt, majd megolvasztjuk benne az apróra tört csokoládét egyenletes, állandó keverés mellett. Mixerrel v. habverővel sima krémmé dolgozzuk (nem baj, ha folyós állagú). Ha kihűlt, hűtőbe tesszük 24 órára.
Tészta: Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük a vajat, vaníliát, sót, majd az egészet elektromos habverővel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Külön edényben felverjük a tojásfehérjét a cukorral, nem túl keményre (kenhető). Összevegyítjük a masszát, óvatosan beleszitáljuk a lisztet.
Ebből 5 tortalapot sütünk: Egy tepsibe rakjunk sütőpapírt, majd nagyjából jelöljük ki egy tortaforma széleit (pl. pici vajjal, az ujjunkkal megjelölhetjük) terítsük ki rajta a tésztát. 210 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 9 percig (darabonként), majd vágjuk körbe, szabályosra a tortaforma mentén.
Hosszú késsel leválasztjuk a papírról, majd hagyjuk kihűlni.
Röviddel a torta összeállítása előtt keverőgéppel keverjük habosra a krémet. Megkenjük a lapokat, az oldalát, egy vékony réteget a tetejére is kenjünk. Csokoládéforgáccsal díszítjük.
Csokoládéforgács: A tortabevonóból egy éles késsel hajszálvékony darabokat kell levágni. Lehetőleg egyenesen kell tartani a kést, hogy ne legyenek vastagok. Megszórjuk a torta tetejét, majd az oldalára is nyomkodunk egy vastagabb késsel vagy kenőlapáttal.

CAPUCCINO SZELET: ANGYIKA
Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, fél csomag, sütőpor, 1 dl étolaj.
Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 csomag tejszín ízű puding, 6 dl tej. 1 ek kakaópor, 1 ek darált kávé. Bevonáshoz csokimáz: 1 tábla csoki, 5 dkg margarin.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tészta alapanyagait jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját. A krémet úgy készítjük, hogy a pudingport 6 dl tejben felfőzzük, a margarint a porcukorral kikeverjük. A két krémet kihűlés után jól összedolgozzuk, majd kettévesszük. Az egyik felébe 1 kanál kakaóport, 1 kanál kávét keverünk. A tészta tetejére először a fehér, majd a barna krémet tesszük, végül csoki mázzal bevonjuk. A barna krémet én úgy szoktam, hogy a fehérre halmozom kanalanként, és aztán kenem szét, hogy nehogy eltolja maga alatt a fehérkrémet. Ja még egy jó tanács: egy közepes tepsiben kell sütni a tésztát, mert ha nagy a tepsi, akkor nem elég a krém!!

CAPUCCINO TORTA
HOZZÁVALÓK: 4 db tojassargaja, 200 gr kristálycukor, 1 doboz mascarpone ( 250 gr), 3 db zselatin lap, 1 dl víz, 4 evőkanál neskaffe, 3 evőkanál konyak, 3 dl tejszín, kakaó por.
A tojassargajat a cukorral habosra keverni, utána a mascarpone sajttal alaposan összekeverni. A zselatin lapokat beáztatni hideg vízbe, és ez alatt az idő alatt az 1 dl vízből és neskaffebol, kávét főzni. Meg forrón belekeverni a zselatin lapokat, és utána hozzáadni a konyakot. A tejszint keményre felverni, és óvatosan összekeverni a tojásos mascarponeval. A tortalapot meglocsolni a kávés, konyakos, zselatinos keverékkel rákenni a krém 1/3-at, erre lap, meglocsolni a kávés keverékkel, rákenni a krém 1/3-at, lap, meglocsolni a kávés keverékkel, és lekenni a maradék tortakrémmel. A tetejét megszórni valódi kakaóporral. Minimum 1 órára melyhűtőbe tenni, és utána kivenni a tortaformából. Ezt a tortat lehet fagyasztóban sokáig tarolni, aki ezt a tortat eddig megcsinálta, sikert aratott vele. Ha nincsen kedved lapot sütni, vegyél kész tortalapot, azzal is finom lesz. GARANTÁLT a siker.
CITROMOS FÉLHOLDAK Mjulika
4 tojás, 1 margarin, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, citromhéj, 1 citrom leve, sütőpor, vanília.
A tojássárgát a cukorral és a margarinnal habosra kavarni, majd hozzáadni a felvert habot, citromhéjat, vaníliát, lisztet, sütőport. Kikent, lisztezett közepes tepsiben, középmeleg sütőben megsütni. A tésztát kicsit hígítjuk tejjel, vagy tejföllel, hogy ne legyen túl sűrű, mert akkor tömött lesz kisülés után.
Tetejére 1 citrom levével, porcukorral joghurt sűrűségű mázat kavarunk, és a még meleg tésztára simítjuk. Így beissza az, és nagyon fincsi lesz. Utána a langyos tésztát pohárral, pogácsaszaggatóval félhold alakúra vágjuk

CITROMOS KENYÉR
Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 18 dkg kristálycukor, 12 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 egész citrom reszelt héja.
Elkészítés: A tojások fehérjét habnak felverni, hozzáadni a kristálycukrot, majd a liszttel elkevert sütőport, és a citrom héját. Kikent, lisztezett őzgerincformában 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig, kell sütni.
CITROMOS TORTÁCSKÁK
4 tojás, 120 g daracukor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom leve, 120 g félnullás liszt
A díszítéshez: 30 g porcukor, szőlő, ribizli, kivi vagy más gyümölcs, 250 ml tejszínhab
Az egész tojásokat kikeverjük a darás és a vaníliás cukorral sűrűre, használhatunk elektromos habverőt is. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, citromlevet és sima tésztát dolgozunk ki. A tésztát beleontjuk a zsírral és a liszttel megszórt tepsire, és 180 fokon kb. 12 percig sutjuk. A megsült, kihűlt tésztából köröket vágunk, amelyet szőlőszemekkel, kiviszeletekkel vagy más gyümölcsdarabokkal díszítünk.
A tejszín a cukorral sűrűre keverjük és a tortácskákat tejszínhabbal, díszítjük

CITROMTORTA PAPPILON
Hozzávalók:
1 kész kakaós piskótatorta
A krémhez: 2 citrom (vagy citromaroma), 1 tasak tejszín ízű pudingpor (vagy citromos), 10 dkg cukor, 3
dl tej, 2 dkg zselatin, 3 dl tejszín
A díszítéshez: 3-5 dl tejszín, 1 citrom
A pudingot a tejjel, fele cukorral, ízlés szerint az aromával (vagy két citrom levével, 1 reszelt héjával) elkészítjük. Közben a tejszínt is felverjük a cukorral, a zselatint 1 dl vízben felmelegítjük, kicsit kihűtjük. A tejszínt, a pudingot és a zselatint összekeverjük. (kicsit folyós lesz, de a zselatin utána megkeményedik, és szépen lehet majd szeletelni) a tortát 3 lapra vágjuk. Beletesszük a tortakarikába, megkenjük krémmel, majd tészta és krém, tészta, a tetejére ismét krém. Hűtőben dermesztjük, kivesszük és díszítjük. Díszítéstől függően 3-5 dl tejszínnel. Én még ebbe is raktam egy kis aromát, és pici sárga ételfestéket, hogy citromosabbnak tűnjön. Ja és még citromkarika!

CLAFOUTI
Gyümölcsdarabokat szórunk a tortaforma aljába és ráöntjük a tésztát. 45percig sütjük.
Tészta: 4db tojás, 5dkg liszt, 5dkg cukor, 1cs vaníliás cuki, citromhéj, 2.5dl tej
COOKIES BEBE74
Hozzávalók:
30 dkg étcsokoládé
40 dkg liszt
1 tasak élesztőpor
22,5 dkg vaj
- 19/137 -
20 dkg barna cukor
18 dkg cukor
2 tojás
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál só
A recept leírása:
A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet és az élesztőt tálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát kapunk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, a lisztet, a sót és a csokoládét. Kivajazott tepsire kis halmokat teszünk, és meleg sütőben készre sütjük. Akkor jók, ha puhák, és krémes a belsejük. Amikor kész, grillrácson kihűtjük.
Igazi cookie-formánk lesz, ha vízbe mártott fagylaltos kanállal adagoljuk a tésztát a tepsire, majd kissé ellapítjuk.

CUKROS CSOKOLÁDÉMÁZ
20 deka finom szitán átszitált porcukrot 2 tojás fehérjével elkeverünk, ezután 12 deka megolvasztott csokoládét öntve hozzá, gőz fölött simára keverjük. Szükség szerint a bevonás előtt pár csepp sűrű szirupot is tehetünk a mázhoz. Langyos melegen öntjük a süteményre és gyengén fűtött sütőben, szárítjuk meg.
CUKROS KALÁCS
1/2 kg liszt,
2,5 dl tej,
6 dkg margarin,
fél kk só,
1 ek. cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 cs. élesztő,
és most már 2 egész tojás
Én lusta módra a kenyérsütőben dagasztom-kelesztem, de a recept úgy írja, hogy dagasztás után kb.
1 óra kelesztés, utána jól átgyúrni, formázni, még 20 percet állni, hagyni, aztán mehet a sütőbe.
Az, az igazság, hogy nálam az alapmérték a sacc/kb, ezért is örültem, hogy olyan mennyiségek voltak, amiket átszámoltam kanálra, aztán nekiestem.
CSEH SÜTEMÉNY:ANGYIKA
Tészta: 50 dkg liszt, 1 margarin, 21 dkg porcukor, 1 egész tojás, 2 ek kakaó, 1 dl tej, fél csm sütőpor.
Ezt összegyúrjuk, és két részre osztjuk.
Töltelék: 6 tojás fehérje, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg kókuszreszelék. Az első lapra tesszük, majd befedjük a másik lappal. Sütjük.
Máz: 6 tojássárgája, 25 dkg porcukor, 1 csm vanília. Ezeket jól kikeverjük. Sütés után a forró tésztára tesszük, és az elzárt sütőbe tesszük vissza, hogy rászáradjon. A tetejére csokit csorgatunk, és késsel elhúzzuk, így szép márványmintás lesz.

CSÍKOS KALÁCSKOSZORÚ - E.MARGITKA
60 dkg BL 80-as liszt (vagy 40 dkg finomliszt +20 dkg rétesliszt)
1 dl tej
2 dl kefir v. joghurt
2 egész (!) tojás
5 dkg margarin
1/2 kk. só
1 kk. cukor
2 kk. folyékony édesítőszer (én Süssinát használok)
késhegynyi aszkorbinsav
1/4 friss élesztő
Utánanéztem, édesítőszer helyett általában 4 evőkanál vagy 10 dkg cukrot szoktak mások ennyi liszthez tenni.
Elkészítés: A tésztát a gépben dagasztottam. A második dagasztás utolsó 5 percében kiloptam a tésztát a gépből, elfeleztem, a felét visszatettem a gépbe vizezett kakaóporral együtt. Így még pont összekeveredett a kakaóval a tészta. A fehér és a kakaós tésztát két-kétfelé szedtem és lapokra nyújtottam. 1 fehér-1 kakaós lapot egymásra téve feltekertem, majd a másik két lapot is. A két "hurkát" összesodortam, koszorúba hajtottam és a végeit egy kicsit összenyomkodtam. A kifelé került hajlatokat egy recés késsel elég mélyen bevágtam. A tetejét egész, felvert tojással kentem le. Kb. ½ órás kelesztés után sütöttem.
Kép: Hpkriszti
CSOKI DARABOS KEKSZ SNÖCY
Kell hozzá egy 2 és fél decis bögre (méréshez)
25 dkg vaj (puha, de nem olvasztott)
¾ bögre fehér cukor
¾ bögre lágy barna cukor
1 teáskanál vanília aroma
2 nagy tojás
2 ¼ bögre finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
2 bögre apróra vágott „Katica" ÉT tortabevonó (Kb. 3 tábla)
1 bögre apróra vágott (nem darált) dió
Ebben a sorrendben összekeverni nagyon sűrű massza lesz. Kiskanállal kupacokat rakni egymástól elég messze 11-12 percig sütni 190 oC-on.
Kép: Nééne
CSOKIMÁZ
5 evőkanál vízből és 15 dkg cukorból nagyon sűrű szirupot főzünk,5 dkg kakaót adunk hozzá.
Levesszük a tűzről, és bele keverünk 7 dkg vajat vagy margarint.
CSOKIS CHARLOTTE
Hozzávalók:
Elkészítése:
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a széleit babapiskótával kirakjuk úgy, hogy a piskóták a forma széle felé álljanak. A krémet a piskótára öntjük úgy, hogy a széleket is befedjük. Zsírpapírral letakarjuk a formát, tálat teszünk rá, erre súlyokat, és 12 órára hűtőbe rakjuk. Végül desszertestálra borítjuk, középen csokoládéforgáccsal díszítjük.
CSOKIS CHARLOTTE MUFURC
Hozzávalók: • 18 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízgőzben, állandóan kevergetve megolvasztjuk, majd a puha margarint is belekeverjük. Amikor felolvadt a margarin is, a lábast levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a langyos csokikrémet. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és lassanként ezt is a krémhez adjuk. Charlotte-formát (félgömb alakú formát) margarinnal kikenünk, a közepét és a széleit babapiskótával kirakjuk úgy, hogy a piskóták a forma széle felé álljanak. A krémet a piskótára öntjük úgy, hogy a széleket is befedjük. Zsírpapírral letakarjuk a formát, tálat teszünk rá, erre súlyokat, és 12 órára hűtőbe rakjuk. Végül desszertestálra borítjuk, középen csokoládéforgáccsal díszítjük.
Még finomabb lesz, ha a piskótákra málnaszirupot vagy -szörpöt locsolunk, utána öntjük rá a csokikrémet.

CSOKIS KEVERT KUGLÓF ILLESKRISZ
Hozzávalók: 27 dkg liszt, 14 dkg vaj, 22dkg cukor, 1 sütőpor, 1.5dl tej, 3 tojás, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 ek. kakaópor pici tejjel kikeverve, 1 tábla ét csokimáz. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a citrom reszelt héjával, majd hozzákeverjük a langyos tejet, a lisztet, a sütőport, végül a tojások felvert habját. Alaposan kizsírozunk és zsemlemorzsázunk egy kuglófformát, beleöntjük a tészta felét, rálocsolgatjuk az előzőleg kikevert kakaós részt, utána jöhet a tészta másik fele. Előmelegített sütőben 10 percig magas, utána 40-45 percig alacsonyabb / kb. 220 C on/hőfokon tűpróbáig sütjük. /Ne ijedj meg, félidőben le kell takarni a tetejét, mert hamar pirul, és a közepe még nincs átsülve!/. Mikor megsült és kihűlt csokimázzal vonjuk be.

CSOKIS KÓKUSZ SZELET
15 dkg rámát 30 dkg cukrot, 4 tojás sárgáját, 1 vaníliát, 3 kanál feketekávét, 3 dkg kakaót, 2dl tejet apránként hozzáadva habosra keverünk. Beleteszünk 10 dkg kókuszt, 17 dkg liszttel elkevert ½ csomag sütőport és végül a 4 tojás habját. Zsírozott, lisztezett tepsiben lassan!!!! sütjük. Tetejére csokimáz.
CSOKIS PISKÓTA HUSTIA
4 tojás
csipetnyi só
10 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
A díszítéshez porcukor.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, a lisztet átszitáljuk, a csokoládét darabokra törjük, és vízgőz fölött a vajjal együtt megolvasztjuk. A tojássárgákat a cukorral világosra keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a csokis vajat, beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A masszát egy kivajazott kipattintható tortaformába öntjük, és készre sütjük. Amikor kész, desszertestálra helyezzük. Kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk, és 3 órára hűtőbe tesszük.

CSOKIS PISKÓTATEKERCS ANGYIKA
Készítünk egy kakaós piskóta lapot a gáztepsi méretű tepsinkben, amit még melegen föltekerünk egy konyharuha segítségével, mert ha kihűlt már nem lehet.
Krém: egy csésze (250 ml) vaj vagy margarin, 4 csésze porcukor, 3 tojássárgája, negyed csésze (60 ml) tejszín, 2 kávéskanál vanília kivonat. A margarint szép simára kikeverjük a porcukorral, kb. 8 percig. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, minden hozzáadás után gyorsan keverjük. Belekeverjük a tejszínt és a vaníliát. Felolvasztunk 15 dkg étcsokoládét. Hagyjuk langyosra hűlni és a fenti krémhez, keverjük, míg sima nem lesz. Kigöngyöljük a tésztát, először megkenjük málna lekvárral (én vegyes lekvárt szoktam használni) aztán rákenjük a csokis krém egyharmadával. Feltekerjük a tésztát és kívülről is, megkenjük a krémmel, de a lekvár már nem kell kívülre. Díszíthetjük csokiforgáccsal, tejszínnel, fehércsokival.

CSOKIS PUDINGBOMBA
Hozzávalók: 1 csomag puncspuding, 1 csomag vanília puding, 1 csomag csokipuding, 1,5 dl tej, cukor, narancs, szőlő, 1 tábla csokoládé. A pudingokat fél-fél liter tejjel, és 3-3 evőkanál cukorral külön edényben sűrűre főzzük. Egy nagyobb méretű, félgömb alakú fémformát hideg vízzel kiöblítünk, majd először beleöntjük a puncs, utána a vaníliás, végül a csokis pudingot. A formát teljes dermedésig a hűtőbe tesszük, közben a gyümölcsöket szükség szerint meghámozzuk, kimagozzuk, majd gerezdekre szedjük, vagy nagyobb darabokra vágjuk. A gyümölcsdarabkák felét, harmadát csokiba mártjuk, vagy csokicsíkokat csorgatunk rájuk. Tálaláskor a formából kiborított bomba tetejére, és az aljához a tányérra koszorú szerűen csokis gyümölcsöket rakunk.
CSOKIS SACHER-KUGLÓF
1 pohár tejföl (aztán a tejfölös poharat (TP) használjuk mércének). 1 TP liszt, 1 TP cukor, 1/2 TP
étolaj 1 TP instant kakaópor pl. Nesquick, 1 TP darált dió, 1 cs. Sütőpor, 1 löttyintés rum, 2 tojás
Mindezt konyhagéppel vagy mixerrel jól összekutyuljuk, és kuglófformába öntjük, majd megsütjük.
CSOKIS VAGY FAHÉJAS CSIGA
60 dkg liszt, 1 1/2 tk. só, 7,5 dkg cukor, 4,2 dkg élesztő, 10 dkg vaj v. margarin /puha/, 2 dl tej
2 tojás felverve
Ezeket értelemszerűen jól kidolgozod, hagyod a tésztát 2 óráig letakarva pihenni. Jó melege legyen.
A fahéjas töltelékhez szükséges: 15 dkg barna cukor, a fehér kristály is jó, de a barnának egyszerűen más az aromája, 2 ek. fahéj, 2 ek. liszt, 15 dkg vaj v. margarin, olvasztva, és a végére 5 ek. juharszirup
A cukrot, a fahéjat és a lisztet összekevered, az olvasztott zsiradékkal elkevered és félreteszed.
Esetleg a kenés előtt melegítsd fel melegvízben egy kicsit, hogy jobban kenhető legyen.
Ha a tészta duplájára emelkedett, nyújtsd ki olyan 1/2cm vastagságra és a töltelek 2/3-val kend meg úgy, hogy a szélén azért maradjon 1-1cm-es, töltelek nélküli hely. Csavard fel és vágd 12 db ca. 4- 4cm-es szeletekre. Rakd egy tepsibe őket és hagyd kb 1 órát pihenni. Ez alatt az idő alatt annyira meg kell, hogy kelljenek, hogy majdnem egymáshoz fognak érni. A maradék tölteléket melegítsd meg egy kicsit és kend a már megkelt csigákra. Kb 25 percig kell őket sütni a sütő közepén, 200 fokon. 180 fokon pedig a légkeverősben. Ha kész a tetejére juharszirupot csurgatni

CSOKISZALÁMI
Hozzávalók: 20 dkg porcukor, 1 kocka (25dkg) margarin, 2 tojás, 2 kanál kakaó, 1 tortalap /nápolyi vagy háztartási keksz apróra tördelve/, 2 csomag csoki puding, 10 dkg apróra vágott dió (és lehet még csoki darabokat)
Az olvasztott margarinhoz hozzákeverem a cukrot és a kakaót, hevítem. A tűzről levessük, és beletesszük a pudingokat. Hűlni hagyjuk, majd beletesszük óvatosan a felvert tojásokat. A végén összetördelt tortalapot, nápolyit, vagy kekszet teszünk hozzá. Őzgerincformába folpackot helyezünk, és a masszát beleöntjük, majd ezt az egészet a hűtőbe tesszük, megdermed valamennyire. Még jobban lehet bolondítani rummal, csokidarabokkal, aszalt barackkal, stb.
CSOKITÓ MARCSI 5
Hozzávalók:
1 db Ráma margarin
25 dkg cukor
2 csomag vaníliáscukor
3 evőkanál kakaó
1 evőkanál zselatin
1 dl. vizet forrásig főzzük.
Levettük a tűzről 1-2 perc után belekeverünk 1/2 doboz karamellás rizspelyhet, utána 18 dkg tejport.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, és gyorsan belerakjuk. Hűtőben teljesen lehűtjük. Szeleteljük és úgy tálaljuk

.
CSOKOLÁDÉKOSZORÚ DÉMÉTÉR
Hozzávalók
20+4 dkg vaj, 30 dkg étcsokoládé, 1 csipet só, 20 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor,
2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál erős feketekávé, 16 fél dióbél vagy sok fahéjas mandula
Elkészítés
A 20 dkg vajat megolvasztom, 20 dkg csokoládét darabokra töröm, és a vajhoz adva addig kevergetem a lassú tűz fölött, amíg megolvad. Leveszem a tűzről, hozzáadom a sót és a cukrot, és megint addig keverem, amíg a cukor felolvad. (Menni fog, mert meleg a krém. És nagyon illatos - nem beleenni!!!) a tojásokat egyenként hozzáadjuk, és gondosan elkeverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadom és kidolgozom az egészet. A koszorúformát kivajazom, és morzsával megszórom, ebbe töltöm a csokoládés tésztát. 50 perc alatt 180 fokon megsütöm.
A mázhoz a 10 dkg csokit felolvasztom, hozzáöntöm a kávét és beleteszem a 4 dkg vajat. Óvatosan ráöntöm a kész sütemény tetejére, hagyom szerteszéjjel lecsorogni, mert az úgy nagyon guszta. A dióbeleket vagy a mandulát szép egyenletesen a tetejére teszem dísznek. 
CSOKOLÁDÉKRÉM
1 cs. pudingpor
2 ek. liszt
12 dkg cukor
1/2 l. tej
12 dkg vaj v. margarin
A pudingport, lisztet, fele cukrot simára keverni a tejjel és sűrűre főzni. A vajat habosra keverni a cukorral és a kihűlt krémet apránként hozzákeverni.
A lúdláb krémje, de bármibe jó:
3 dl tej,
1 cs. csokoládés puding,
3 evőkanál cukor,
20 dkg vaj,
10 dkg keserű csokoládé
A pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd még forrón beletördeljük a csokit és simára keverjük. A margarint habosra verni és apránként hozzákeverni a kihűlt pudingot
CSOKOLÁDÉLABDÁK SNONI
20 dkg étcsoki, 7 ek. vaj (én margarinnal csináltam és kb. 20 dkg-t tippeltem a 7 ek.-nak), 11 dkg cukor, 3 tojás, 1 tk. vaníliakivont, 20 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, ½ tk sütőpor, csip. só
A csokit a vajjal olvasszuk össze, le a tűzről, majd adjuk hozzá a többieket - a tojásokat egyenként.
Keverjük jól ki, ez egy tök lágy tészta lesz. Kb. 1 órára, tegyük a hűtőbe, addig megköt annyira, hogy lehessen formálni. Gyúrjunk belőle 40 gombócot, ezeket forgassuk meg jól porcukorban (ehhez 17 dkg-ot ír pluszban a recept, de szerintem 10 is bőven sok). Elvileg vizes kanállal kéne kivenni őket a cukorból, de én nem cifráztam, és lám, így is rajta maradt! Tegyük a gömböket sütőpapíros tepsibe - valamennyire távol, bár annyira nem hasal el. 160 fokon kell sütni 10-15 percig, én kb. 13-ig, hagytam bent, és olyan agyon fini omlós lett, hogy csak, na!

CSOKOLÁDÉMÁZ, VAJAS
12 deka cukrot 10 deka csokoládéval és egy kis pohárka vízzel sűrűre főzünk. A tűzről levéve, simára keverjük. Ha kissé kihűlt, még kis tojásnyi vajat keverünk hozzá, és a tortára kenjük.
CSOKOLÁDÉS FÁNK PIRAMIS / PROFITEROLES/ SZEPYKE
Képviselőfánk tészta:
Hozzávalók: 80g vaj, vagy margarin, 110 g liszt, 5 db tojás, csipet só
A vajat, vagy margarint, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük és állandóan keverve, addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt a négy tojást, egyenként beledolgozunk, alaposan simára kikeverve. Kikent sütőlemezre egymástól távol, mogyorónyi halmokat nyomunk, fél órát pihentetjük, majd a maradék felvert tojással megkenjük, de csak a tetejüket.
/vigyázat a tojás ne csorogjon le, mert nem jön fel a tészta/ Előmelegített sütőben /200C kb. 15-20 percig, sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni. A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Töltelék: 2-3 dl tejszín
Krém: 150 g porcukor, 150 g étcsokoládé, 30 g liszt, 8 db tojássárgája, kevés vaj, vagy margarin, 1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor, fél liter tej
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és apránként a felmelegített, vaníliás cukorral elkevert tejet. Simára keverjük, majd lassú tűzön gőz felett állandóan keverve besűrítjük. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük az előzőleg vízfürdőn megolvasztott csokoládét, és langyosra hűtjük.
A tejszínt ízlés szerint édesítve felverjük, és nyomózsákba tesszük. A fánkok tetején vágást nyitva a legkisebb csőrrel, megtöltjük a fánkokat a tejszínhabbal. Ezután egy magasabb peremű tálra piramis formában felrakjuk a fánkokat, majd rácsorgatjuk a csokoládé krémet, ez után egy órára hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen

CSOKOLÁDÉS PAVLOVA
Hozzávalók: 1 db habkoszorú az alaprecept szerint elkészítve.
A töltelékhez: 3 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 1 evők. kristálycukor (púpozott evőkanál) a tetejére: keserű csokoládé
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a megolvasztott, de nem forró csokoládét óvatosan beledolgozzuk. Ezt a csokoládés tejszínhabot a megsült habkoszorú közepébe öntjük, s megvárjuk, míg megszilárdul. Durvára reszelt csokoládéval - még szebb, ha csokoládéforgáccsal - bőven megszórjuk, majd a tortakarikát leemelve róla, tálra csúsztatjuk.
CSOKOLÁDÉS-SACHER KUGLÓF EVUS27
Hozzávalók: 1 pohár tejföl, liszt, cukor, Nesquik kakaópor, darált dió, 1/2 pohár olaj, 1 cs. sütőpor, 2 db tojás, kevés rum.
Az egészet habosra keverni, zsírozott-zsemlemorzsázott formába tölteni, mikroba a legmagasabb fokozaton 10 percig sütni. Kihűlés után porcukorral és csokilapocskákkal díszíteni. Minden száraz hozzávalóból 1 tejfölöspohár kell, az legyen a mérce.